-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10309 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

مبلغي را در بانك جهت أخذ وام مسكن پس انداز كردهام تا بتوانم خانهاي بخرم، امّا با بالا رفتن قيمت مسكن نتوانستم. حال كه مي خواهم مبلغ را دريافت نمايم، مبلغي به عنوان بهره مدتي كه در بانك بوده است مي پردازند. آيا اين بهره، حلال است؟

نظام بانكي در كشور عزيز ما بر اساس معاملات بانكي بدون ربا طرح ريزي شده و قانون آن از نظر فقهاي شوراي نگهبان گذشته است. بانكها موظف هستند از طريق معاملات شرعي با سپرده گذاران عمل كنند. لذا بانكها به صورت جعاله يا مضاربه يا مشاركت يا خريد و فروش با مردم قرارداد مي بندند. اگر موقعي كه مي خواهيد پولي را نزد بانك براي أخذ وام مسكن بگذاريد يا مي خواهيد وامي را از بانك دريافت كنيد، در قوانين و قراردادهاي آن دقت مي كرديد، متوجه مي شديد پولي را كه از شما گرفتهاند به عنوان قرض الحسنه نگرفتهاند. لذا گرفتن سودهايي كه بانك به شما مي دهد، اشكالي ندارد و حلال است. ربا بر دو قسم است: رباي قرض و رباي معاملي.

رباي قرضي آن است كه پولي را به كسي قرض الحسنه بدهيد به شرط اين كه بيشتر به شما بازگرداند. رباي معاملي در مواردي است كه با وزن يا كَيْل كردن معامله مي شود، كه اگر به هم جنس مبادله و خريداري شود، نبايد بيشتر و يا كمتر باشد، مثلاً نميتوان ده كيلو برنج را به دوازده كيلو برنج خريد و فروخت. بايد هموزن باشد، مثلاً ده كيلو به ده كيلو. اگر معاملات و داد و ستدها به اين دو شكل نباشد، ربا پيش نميآيد و استفادههايي كه در معاملات برده مي شود، حلال است.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.